Belastingaangifte in het Engels vertalen

This page in English

belastingaangifte Engels

Heeft u een Nederlandse inkomstenbelasting in het Engels nodig? Wij kunnen uw al ingevulde aangifte belasting omzetten naar een Engelse versie. Hiervoor maken we gebruik van professionele belastingaangifte software. Deze software heeft de mogelijkheid te rapporteren in het Engels, Nederlands en Duits.

Onze Engelstalige klanten hebben maar één versie van hun Nederlandse belastingaangifte, deze in het Engels. Deze Engelse belastingaangifte inkomstenbelasting is altijd fiscaal gelijk aan de aangifte die in het Nederlands naar belastingdienst gestuurd wordt.

Werkwijze en aandachtspunten.

  • Doorlooptijd: normaal 6 werkdagen na ontvangst Nederlands belastingformulier;
  • De kosten: particuliere aangifte vanaf 225 euro inclusief BTW en partner totaal 250 euro.*
  • u ontvangt: een digitaal Engels fiscaalrapport en een digitaal Nederlands fiscaalrapport;

Onderstaande voorbeelden geven u inzicht welke rapportage u mag verwachten.  Deze zijn aangiftes zijn gemaakt aan de hand van een standaard belastingaangifte zoals de gemiddelde Nederlander deze naar de belastingdienst stuurt.

Dutch Voorbeeld-AangifteIB_2022

English Voorbeeld-AangifteIB_2022

German Voorbeeld-AangifteIB-2022 

Meer informatie 

Wel goed om te weten de vertaling is dus niet gedaan door een beëdigde vertaler.  Echter, de gemaakte aangiftes worden veel al geaccepteerd door banken in het buitenland. Een groot deel van de aanvragen komen van Nederlandse bankrekeninghouders bij Spaanse banken.

Bijvoorbeeld voor;

  • aankoop onroerend goed;
  • het open van een bankrekening;
  • bezit onroerend goed buitenland;
  • Familiezaken; 
  • Hypotheek in het buitenland.

Afhankelijk van de situatie kan mogelijk zijn om de Engelse versie door een beëdigde vertaler te laten vertalen in een derde taal.  Hierdoor krijgt u Nederlandse belastingaangifte als nog geaccepteerd in het buitenland.

Heeft u een woning gekocht in het buitenland en vraag dan aan de bank van welke jaren ze de belastingaangifte nodig hebben. Het komt namelijk voor dat de geldverstrekker later als nog een extra jaar vraagt.

In sommige gevallen kan ik de financiering van vastgoed in het buitenland regelen via de overwaarde van uw huis in Nederland. Voor meer info hierover neem contact op

Brieven die u ontvangt van de belastingdienst kunnen wij niet op deze manier vertalen.  Dit zijn bijvoorbeeld aanslagen en voorlopige aanslagen. 

Wilt meer info mail nicokamphuis@leonardadvies.nl of bel 0570-514158.

* Bel indien u meer dan zes bank- of beleggingsrekeningen heeft meer dan 3 panden heeft of ondernemer bent.

* Voor spoed bel er is een toeslag.

De site van de belastingdienst heeft zelf enige info in het Engels. Echter, deze info is voor de andere partij in het buitenland vaak niet voldoende. 

× How can I help you?